Heti foglalkozások 18.

Tematikus foglalkozás – A komponens

A tematikus órán továbbra is az egészséges életmód a téma. Mi az a lelki egészség, miért fontos? Jól ismerjük-e magunkat? Önismereti játékokat játszottak. Beszélgettek a barátságról, családról. Rajzokat készítettek a családról vagy a barátokról.

Tematikus foglalkozás – B komponens

A nyári szünet előtti utolsó órán az unióval kapcsolatos ismereteket gyakorolták a gyereke játékos formában.  Elektronikus tabló készítése az országról.

Nyelvi foglalkozás – angol

My friends

Az angol nyelvi foglalkozáson frontális munkában a tanulók elmondták, számukra mit jelent és miért fontos a barátság. Csoportmunkában összegyűjtötték azokat a dolgokat, amelyeket a barátaikkal együtt szoktak csinálni. Tanóra végén átismételték a félév során tanultakat és a diákok beszéltek arról, mik a terveik a nyári szünetre.

Nyelvi foglalkozás – német

Unser Thema ist Sommerferien.

A https://hu.pinterest.com/pin/316377942556898102 honlapon talált feladatlap kifejezéseit közösen online szótár segítségével lefordították, majd ektiviti játékkal memorizálták a fontosabb kifejezéseket. Kérdés-felelet lap segítségével páros munkában megbeszélték ki mit csinál a nyáron. A foglalkozás végén értékelték az eddigi  közös munkát.

Tantárgyi fejlesztés

A tantárgyi órán udvari játékokat játszottak. Fogó, páros fogó, bújócska, ugrókötelezés, labdajátékok. A játékok során megfigyelhető volt, mennyit fejlődtek, alakultak a félév során a baráti kapcsolatok, hogy tudnak együttműködni a páros- és csapatjátékban.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.