Iskolánkról

Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Iskolánk jelenlegi formájában 2010 szeptemberében jött létre. Ekkor egyesült a település két általános iskolája. A három épületből álló, akadálymentes, teljesen felújított, illetve újonnan épültintézményben 15 alsó és 15 felső tagozatos osztályban tanulnak a diákok.Osztálytermeinkben kevés kivételtől eltekintve vagy interaktív tábla vagy projektor áll rendelkezésre. Az oktatás a felső tagozaton jól felszerelt szaktantermekben folyik. Első osztálytól német nemzetiségi nyelvet, az idei tanévtől pedig már angol nyelvet, majd negyediktől német nyelvet is tanulhatnak a gyerekek. Ötödiktől egyes osztályokban emelt szintű matematikaoktatás folyik, a többi tantárgyból pedig csoportbontásokkal segítjük az eredményes tanulást. Az intézményben könyvtár is működik. Tornacsarnokkal, öltözőkkel is rendelkezik iskolánk, ahol egyszerre több osztály tarthatja a testnevelés óráit. Hétvégeken kézilabda bajnokságok helyszíne. Két műfüves pálya is alkalmas a szabadidős tevékenységek, sport rendezvények megszervezésére.

Tantestületünk évtizedek óta jelentős tehetséggondozó munkát folytat, ennek köszönhetően szinte valamennyi tantárgyból szép eredményeket érünk el országos, megyei és területi versenyeken egyaránt. A lehetőségeket kihasználva igyekszünk egyre korszerűbb módszereket alkalmazni a tanításban, ezért vállalkozunk témahetek, témanapok szervezésére is, amelyek biztosítják a tanulók számára a sokoldalú képességfejlődést és az alkotás örömét egyaránt.Nagy gondot fordítunk a tanulók szabadidejének minél hasznosabb és színvonalasabb eltöltésére, amiben diák-önkormányzatunk is jelentős szerepet vállal. Diákjaink sok délutáni foglalkozáson vehetnek részt: zeneiskola, tánc, sport, rajz, szakkörök. Számos pályázatban vesz részt jelenleg is iskolánk, melyek lehetőséget adnak a gyerekek számára táborozáson, erdei iskolában, külföldi utazásokon részt venni

Intézményünk névadója Würtz Ádám festőművész, grafikus könyvillusztrátor, Tamási szülötte.Június másodikán, születésnapján, a diáknapon játékkal, tartalmas programokkal, este kulturális bemutatóval tisztelgünk emléke előtt.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.