Heti foglalkozások 19.

Tematikus óra A komponens: Egészséges életmód témakör. Mi történt a nyáron? Hogyan töltődtek fel testileg és lelkileg. Miképpen ápolták a barátságokat a nyáron. Sikerült-e és hogyan, vigyázniuk testi épségünkre?

Tematikus óra B komponens: A tavalyi évben tanultakat elevenítették fel. Bemutatták a nyári élményeket, különös tekintettel azokra, akik valamiképpen kapcsolatba kerültek uniós országgal. Például ott nyaraltak, olasz étteremben jártak, külföldi író művét olvasták, külföldi, európai filmet néztek stb…

Daily routine

Az angol nyelvi foglalkozáson a tanulók egyéni munkában összegyűjtötték, hogy telik egy napjuk hétköznap, majd felolvasták a többieknek. Kölcsönösen kiegészítették egymást. Az ismeretlen szavakat szótárazták. Csoportmunkában szókereső rejtvényt oldottak meg napirend témakörben. Memória- és akasztófa játékot játszottak.

Unser Thema ist Sommerferien.

A német nyelvi foglalkozáson összegyűjtötték a nyárral kapcsolatos szavakat, kifejezéseket. Egyszerű kérdések segítségével megfogalmazták a gyerekek a nyári élményeiket, majd a Regenbogen honlapon nyelvi játékokat játszottak.

A tantárgyi fejlesztő foglalkozásokon megfogalmazták nyári élményeiket. Mesélhettek a programhoz tartozó tábori eseményekről, az ott kötött ismeretségekről. Elsorolták a kapcsolattartási formákat, amelyeket használnak. Ez a foglalkozás fejlesztette a kommunikációt, figyelmet,tapintatot,az együtt gondolkodást.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.