Heti foglalkozások 23.

Tematikus foglalkozás A komponens: A társadalmi felelősségvállalás témakört bővítették. Miből alakulhat ki hátrányos helyzet? Lakóhelyünk elhelyezkedéséből adódó különbségek. Gondolattérkép készítése, falu és város különbségei.

Tematikus foglalkozás B komponens: Fedezzük fel Európát! Társasjátékokat kerestek a témában online felületen. A gyerekek párokban játszottak, nagyon hasznos és érdekes volt. Az eddig megszerzett ismereteiket hasznosíthatták, illetve új ismeretekre tettek szert.

Animals

Az angol nyelvi foglalkozáson szókártyákat párosítottak, memóriajátékot, akasztófa játékot játszottak állatok témakörben. A megadott szavakat a diákok csoportosították aszerint, hogy az állatok vadon élők vagy háziak. Jellemezték az állatokat, ezzel a melléknév fokozását is gyakorolva. A szavakat felírták az aktív táblára. Csoportokban keresztrejtvényt oldottak meg a témakör szavainak beírásával.

Unser Thema ist Essen und trinken.

A német nyelvi foglalkozáson először felelevenítették a témához kapcsolódó eddig többnyire ismert szókincset a videó segítségével https://www.youtube.com/watch?v=-O6tkih424Y. Feladatlappal  ellenőrizhették a gyerekek tudásukat. Majd szövegértési feladatot oldottak meg az online szótár segítségével. A foglalkozás végén együtt énekeltek és táncoltak a video vetítésével   https://www.youtube.com/watch?v=96Y1zP6Lj34.

A tantárgyi foglalkozásokon öt mondatos tollbamondás írása volt a feladat.  Páros munkában javították, majd a főnév szófajról tanultakat elevenítették fel. a hibákat azonnal javították.  Főneveket kerestek szövegben aláhúzással, majd velük szókincsbővítő feladatokat oldottak meg. Átismételtük, hogy írásbeli munkáikban hogyan javítsanak kulturált módon. Végül memóriafejlesztést végeztek játékosan.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.