Heti foglalkozások 28.

Tematikus foglalkozás

A komponens: Európa felfedezése történt online játék segítségével. Az eddig megismert játékok közül azzal játszhattak a gyerekek, amelyik a legjobban tetszett nekik Az ismétlés segítette az eddig tanultak rögzítését játékos formában.

B komponens: Társadalmi felelősségvállalás.

Mi az előnye a falusi életnek? Ki lakik falun? Milyen hátrányát látja a falusi életnek? Mi hiányzik? A csoportból legtöbben kisvárosban élnek. Összeszedték mi az előnye és mi a hátránya egy nagyvárossal szemben. Plakátkészítés: falu-város előnyei témáról.

Plants

Az angol nyelvi foglalkozáson feladatlap kitöltését végezték egyéni munkában, majd közösen. ellenőrizték. Ezután páros munkában dolgoztak. Mindegyik pár választott magának egy növényt ábrázoló képet és azt kellett röviden bemutatnia írásban, majd szóban szótárhasználat segítségével.

Unser Thema ist Backen.

A német nyelvi foglalkozáson átismételték és bővítették szókincsüket a sütés témában a https://www.youtube.com/watch?v=PFYGCp5mJ20 videó segítségével. Elénekelték a Backe ,backe Kuchen dalt a youtube videóval https://www.youtube.com/watch?v=hd4F4pd2w A&list=PLShuP_UX1S3BphIsOLxJasRzTFtC93cIO. Receptet fordítottak pármunkában online szótár használatával, amit a kidsweb honlapon kerestünk ki http://www.kidsweb.de/kidmix/kochen/muffin.htm  .

A tantárgyi fejlesztő foglalkozásokon tollbamondást írtak. Előtte szóban átismételték a mondatokban előforduló nehezebb helyesírású szavakra vonatkozó szabályokat. Először önállóan kellett javítaniuk munkájukat, majd tanári ellenőrzéssel. A hibákat újra megbeszélték. Az óra második felében az összetett szavak, tulajdonnevek helyesírását gyakorolták.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.