Heti foglalkozások 31.

Tematikus foglalkozás A komponens: Társadalmi felelősségvállalás. Téma az NSZ emberi jogok nyilatkozata: Minden ember szabadnak születik. https://www.youtube.com/watch?v=FzaAysVb634 Beszélgettek a témáról, történelmi ismereteiket, filmélményeiket elevenítették fel.

Tematikus foglalkozás B komponens: Téma: környezetvédelem az Európai Unióban. Újrahasznosítás, komposztálás, megújuló energiák. Saját tapasztalatok, ötletek összegyűjtése volt a feladat, kooperatív technikával, ötletforgó segítségével.

Unser Thema ist Feste im Winter: Weihnachten.

A német nyelvi foglalkozáson bővítették szókincsüket a karácsony témában a feladatlapok páros munkában történő megoldásával.

https://de.islcollective.com/image.php?elementid=Y2RjMmQ5ZTRiYzBjNTZlNjM4YjlhMzIyMWQ4ZWNiYWNfMjEwMjI4Xzg5NzcwN18xMjIwOThfNTgzNzYxNTI1MzdfNjc2NzA=

https://de.islcollective.com/image.php?elementid=ZmNmNGZkNzFkNGQxNzRhNmJhMzc3ZjMzOTE3MzNhODlfODAzMTc0XzE2MzI4MF83NzUxNTNfNzYwOTgzOTQ5MV82MDkwOQ==

Megnézték a beteg télapóról szóló történetet https://www.youtube.com/watch?v=6oO-Z-gPOYc, majd igaz, hamis állításokat készítettek a csoportmunkában a filmhez, ezután a csoportok megoldották egymás feladatlapját.

A tantárgyi fejlesztő órákon az eddig megismert fejlesztő játékokkal játék egyénileg, párban vagy csoportban. Új játék bevezetése: Primo Calculino. Figyelem, koncentráció fejlesztésére szolgál a kéttagú és többtagú összeadások fejben tartásával. Azonosítani kell az eredménnyel. Az nyer, aki a legtöbb feladat kártyát a magáénak tudhatja.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.