Heti foglalkozások 37.

A tematikus A foglalkozáson a https://hu.humanrights.com/what-are-human-rights/ videó megtekintése után beszélgettek a témáról. Hogyan alakultak ki az emberi jogok? Milyen előzményei voltak a történelem során?

https://www.youtube.com/watch?v=m2_sL0OW8D8

A fenti videón rap zenével mondják el, milyen fontos az összefogás az emberi jogokért.

A tematikus B foglalkozáson Internetes játék segítségével hívta fel a nevelő a gyerekek figyelmét arra, hogyan küzd az Európai Unió a környezetünk megóvása érdekében. Ebben a feladatban az újrahasznosítás a téma.

A játék a következő linken található: http://ec.europa.eu/environment/sustainableshaun/game_hu.htm

A játék után elmondták, ők mit tesznek, tehetnek környezetük megóvása érdekében.

Health

Az angol nyelvi foglalkozáson frontális munkában összegyűjtötték, miért fontos az egészséges életmód, mi kell ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. Ez után csoportmunkában a diákok szavakat válogattak szét az alapján, hogy a rajta lévő szó egészséges vagy egészségtelen dolgot fejez ki. Majd szóláncot játszottak egészség témakörben.

Unser Thema ist Frühlingsfeste im Februar: Fasching und der Valentinstag.

A német nyelvi foglalkozáson a Valentin nappal kapcsolatos feladatlapot oldottak meg. https://de.islcollective.com/image.php?elementid=Nzk2N2Q5MGM4NjFlM2Y1ZTgwMjFkODY1NGFmYTk3YjFfMzM3ODQzXzU1OTk4M180OTc0MzdfNzExNzcxMTM2NTg2XzkwMjg1 Páros munkában szövegértési feladatot csináltak meg a gyerekek a farsang témában. https://de.islcollective.com/image.php?elementid=ZjQ5ZDdjYWI4YzJhNGJiYTQ1MDgyY2E1Yjg0ZjI0OGRfNDI0NjczXzg2MzIwMl80MDU4NjNfNzA5MzY4NTUwOTRfNjYzNjk=

Végezetül meghallgatták és elénekelték Gryllus Vilmos – Maszkabál: Die Hexe

dalát. https://www.youtube.com/watch?v=Rzih7tEBRRw

A tantárgyi fejlesztő foglalkozásokon információs szövegeket dolgoztak fel. Ezek a színházjegyek, tömegközlekedéssel kapcsolatos jegyek vásárlásáráról, azok használatáról, azokról megszerezhető információkról szóltak. Ezzel a gyerekek praktikus tudást szereztek, azt alkalmazni tudják a mindennapokban. Az óra utolsó részében a tanult játékokkal játszhattak.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.