Heti foglalkozások 48.

Tematikus foglalkozás “A” komponens : Megújuló energiaforrások, plakátkészítés volt a téma. Csoportokban egy-egy témát kaptak, majd plakátokon hívták fel társaik figyelmét, arra, hogyan is hasznosítják a világon a megújuló energiaforrásokat. Pozitív és negatív vélemények egyaránt megjelenhettek a rajzokon.

Tematikus foglalkozás “B” komponens : Emberi jogok ismerete téma folytatása. A 20-tól 25. emberi jog videóinak megtekintése. A kisfilmek után csoportmunkában dolgozták fel a témát. Minden csoport választott egy jogot, melyről elmondta véleményét, kiegészítette tapasztalataival. A tanulók nagyon éretten, komoly dolgokat hoztak fel példaként.

Talk about your spring holiday

Az angol nyelvi foglalkozáson a diákok a tavaszi szünetről beszéltek, elmondták, ki mit csinált, kinek hogy telt a Húsvét. Ezután egymást kérdezték olyan információkról, amik még nem hangzottak el. Az óra hátralévő részében mondatok fordítását gyakorolták, a helyes mondatokat felírták az interaktív táblára, óra végén pedig memória játékokat játszottak.

A német nyelvi foglalkozáson szövegértési feladatokat oldottak meg a gyerekek, ezzel támogatjuk az idegen nyelvi kompetenciamérést.

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/meresek/idegen_nyelvi_meres/feladatlapok_2018/Idegennyelvimeres_2018_Nemet_6_feladatsor.pdf

A tantárgyi fejlesztő foglalkozásokon az eddig megismert fejlesztő játékok közül választhattak a gyerekek, majd ezekkel csoportosan játszottak. Valamennyi fejleszti a figyelmet, memóriát, koncentrációs készséget, az empátiát és a fantáziát.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.