Heti foglalkozások 52.

A tematikus A foglalkozáson: Játék az interneten. Az Európai Unió honlapján található Shaun a bárány című játék keretében különböző környezeti válságokat kellett megoldaniuk az állatok megmentése érdekében. Ezen a foglalkozáson a rovarirtó szerek káros hatásával foglalkoztak. A játékban szelektív hulladékgyűjtés után a felhalmozott nyersanyagokból „rovarszállót” és méhkaptárakat kellett építeni. A gyerekek az iskolai tableteken játszottak.

A tematikus B foglalkozáson: Folytatták Európa nyelveivel való ismerkedést. Az europa.eu internetes oldalon található  LinguaGo játék lényege a következő: Az Európai Uniónak 24 hivatalos nyelve van. Ismerd fel őket és kerüld el a gonosz pókokat, hogy pontokat szerezhess! Vigyázz, mert gyorsnak kell lenned!

Food, some/any

Az angol nyelvi foglalkozáson ételek témakörben feladatlapot oldottak meg a tanulók kis csoportokban. Gyakorolták a some/any szabályait. A kiscsoportos munkát közös megbeszélés követte, majd pedig akasztófa és memória játékot játszottak..

A német nyelvi foglalkozáson a Pettersson und Findus – Eine Geburtstagstorte für die Katze mesét nézték meg, majd feladatlapot oldottak meg hozzá. https://www.youtube.com/watch?v=A16MbfRtEfc

A tantárgyi fejlesztő foglalkozásokon a nagymozgás, ügyesség, figyelem, türelem és koncentráció fejlesztésére szolgáló nagymozgásos,részben csapatépítő játékokat végeztek. Elsőként kézfogással köralakítás, hulahopp karikának a körön át kell jutnia úgy, hogy a kör nem szakadhat szét. Műanyag körökkel kell egyensúlyozva járni, együtt futni. Mindaddig kellett próbálkozni, míg mindenkin fennmarad. Különböző testrészekre kellett rádobni a köröket. Csapatjátékok: a csapatok színt választott (sárga,kék v piros). Ezekkel a súlyos gömbökkel kellett gurítással a tanár által kihelyezett kis golyót minél jobban megközelíteni. Csukott szemmel karokat kétfelé tartva kellett kezet keresni. Megfogás után kinyitni a szemet és körré kibogozódniuk.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.