Heti foglalkozások 53.

A tematikus A foglalkozáson játszottak az interneten. Az Európai Unió honlapján található Shaun a bárány című játék keretében, különböző környezeti válságokat kellett megoldani az állatok megmentése érdekében. Ezen a foglalkozáson azt tanultuk meg, hogy lehet szelektív hulladékgyűjtésből pénzt szerezni, és hogyan lehet azt jó dolgokra felhasználni. A gyerekek az iskolai tableteken játszottak.

A tematikus B foglalkozáson szlovákiai testvériskolánkkal és a település rövid történetével ismerkedtek. A Trianoni béke hatásáról is beszélgettek a tanulók. Végül kvízt töltöttek ki a testvériskola településéről.

Summer activities

Az angol nyelvi órán a tanulók csoportmunkában nyárral kapcsolatos cselekvéseket gyűjtöttek, majd szókártyákat rajzoltak. A tanóra végén activity játékot játszottak. Egy valaki elmutogat egy nyárral kapcsolatos cselekvést, a többiek pedig kitalálják.

A német nyelvi órán a Pettersson und Findus – Zirkus mesét tekintették meg. Utána plakátot készítettek a történethez.

https://www.youtube.com/watch?v=nX6Z47bVUfk

A tantárgyi fejlesztő órákon az előző órák feladatán túl sorversenyt csináltak a figyelem, koncentráció, gyorsaság, nagy mozgás és ezek kombinációnak fejlesztésével. Új elemek az előzőek mellé. 2 csapatban ugrókötél hajtással meg kellett kerülni a kihelyezett társukat, aki egy karikában ült. Az a csapat győz, amelyiknek minden tagja előbb visszaér. Csapatonként párok gyufás skatulyát tettek az orrukra, így kellett a pályàn végighaladni. Futni kellett labdával, a karikába lepattintani, majd visszafutni a kiindulópontba. Fejükön babzsákot egyensúlyozva kellett szaladni és megkerülni a letett babzsákot.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.