Heti foglalkozások 57.

A tematikus A foglalkozáson beszélgettek az Életrevalók című filmről. Elmondhatták, milyen hatást tett rájuk, találkoztak-e környezetükben ilyennel vagy hasonlóval. Megfogalmazták, hogy felelősek vagyunk saját sorsunkért. A film főszereplőjének sorsán keresztül megértették a gyerekek, hogy van lehetőség változtatni az életünkön.

A tematikus B foglalkozáson az energia nyomába eredtek. A következő oldalon található játékos feladatok segítségével az otthonunkban található energiát fogyasztó eszközökhöz kapcsolódó feladatokat oldottak meg. http://www.energiakaland.hu/

Autumn

Az angol nyelvi foglalkozáson az ősz jellemzőit gyűjtötték össze írásban képek segítségével. Majd beszéltek a képekről. Végül képek – szavak párosítása történt.

A német nyelvi foglalkozáson a Beste Freunde A1 online feladatokat oldották meg, a 3. és 4. leckét. Majd rövid párbeszédeket ismételtekk át a barátok témakörhöz kapcsolódóan.

https://www.hueber.de/shared/uebungen/beste-freunde/ab/a1-1/exercises/index.php?key=1,3,1,1

A tantárgyi fejlesztő foglalkozásokon új játékot tanultak. Színes gombácskákat kell egyiküknek választani. A játékban résztvevőknek ki kell találniuk, mit rejtett el a társuk. Négy különböző színre kell gondolni. Az elrejtő gyerek fekete és fehér pálcikával jelzi, melyik jó s melyik nem. A játék az összes szín kitalálásakor ér véget, majd jön a következő elrejtő. A játék fejleszti a megfigyelő képességet, a memóriát, türelmet, logikai készséget.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.