Heti foglalkozások 67.

A tematikus A foglalkozáson ajándékkészítés  zajlott. Közben a saját kezűleg készített ajándékok értékéről beszélgettek. Karácsonyi képeket, rajzokat készítettek, melyeket oda tudnak ajándékozni szeretteiknek. A gyerekek nagy örömmel, és elmélyült munkával készítették a munkadarabokat.

A tematikus B foglalkozáson a téma: Adni jó! Karácsonyi képet készítettek ajándékozási szándékkal. Beszélgettek a karácsony üzenetéről, a keresztény hagyományokról, valamint arról, hogy hogyan kapcsolódik Jézus születésének története a rászorulók megsegítéséhez.

Santa Claus

Az angol nyelvi foglalkozás témája volt a Télapó megünneplése Magyarországon. Hasonlóságokat és különbségeket kerestek a magyar, illetve az angol és amerikai ünneplésben. Utána online memória játékot játszottak Télapó és ajándékozás témában, párban. Szókártyákat olvastak fel, a rajtuk lévő szavakat, t fordították, párosították.

Unser Thema ist der Nikolaustag.

A német nyelvi foglalkozáson meghallgatták a youtubon a “Die besten Nikolauslieder “-t.

https://www.youtube.com/watch?v=tUo38Yead04 majd karaoke versenyt rendeztek. Télapóval kapcsolatos feladatlapokat oldottak meg közösen.

https://de.islcollective.com/deutsch-daf-arbeitsblatter/wortschatz/jahreszeiten/bildbeschreibung-spass-im-winter/120321,https://de.islcollective.com/print/deutsch-daf-arbeitsblatter/wortschatz/jahreszeiten/bilderworterbuch-winter/120152

https://de.islcollective.com/print/deutsch-daf-arbeitsblatter/wortschatz/jahreszeiten/lustige-lesezeichen-winter/120244

A tantárgyi fejlesztő foglalkozásokon a Jégvarázs című rajzfilmből Olaf kinyírása papírból és ragasztással tetszőleges testhelyzetben elhelyezni volt a feladat. Ezen kívül karácsonyi ablakdíszeket nyírhattak, fenyőt, angyalt, csillagot. Ez a tevékenység fejleszti a finommozgást, koncentrációt, rész-egész észlelést.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.