Heti foglalkozások 68.

A tematikus A foglalkozáson karácsonyi filmet, a Káosz karácsonyra címűt nézték meg. Az alapvetően vidám, de megható film a család fontosságáról, egymás elfogadásáról szólt. A film üzenetét megértve a gyerekek az egymásra való odafigyelést, egymás támogatását tanulhatták szórakoztató elfoglaltság közben.

A tematikus B foglalkozás ünnepi hangulatban telt. A Grincs 2. című filmet tekintették meg. A gyerekek a filmen keresztül átérezhették milyen a kirekesztettség érzése. Láthatták, hogyan lehet segíteni azokon, akik valami miatt egyedül érzik magukat, különösen ilyenkor, ünnep közeledtével.

Holiday in winter

Az angol nyelvi foglalkozás témája, hova lehet, hova érdemes télen szabadságra menni? Milyen szórakozási lehetőségek vannak télen? Mivel lehet utazni, hol lehet megszállni? A diákok kis csoportokban ezekre a kérdésekre gyűjtöttek szavakat, írtak lehetséges válaszokat, majd közösen megbeszélve kiegészítették egymás ötleteit.

Unser Thema ist der Winter, wir freuen uns auf die Weihnachten.

A német nyelvi foglalkozáson feladatlapokat oldottak meg csoportmunkában a tél, karácsony témakörben.

https://de.islcollective.com/deutsch-daf-arbeitsblatter/wortschatz/jahreszeiten/winter/120264,

https://de.islcollective.com/deutsch-daf-arbeitsblatter/wortschatz/weihnachten/weihnachtsquiz/3897

A témához kapcsolódó dalokat énekeltek.

https://www.youtube.com/watch?v=ixaIMdY9mHQ

A tantárgyi fejlesztő foglalkozásokon téli, karácsonyi kézműves munkákat készítettek. Üvegből mécsest, tortapapírból angyalkát, ajtódíszt, képeslapokat alkothattak. A minták kitalálásával kreativitásuk is fejlődött, de a nyírás, illesztés, ragasztás fejleszti a finom mozgást, figyelem tartósságát, türelmet, koncentrációt, pontosságot, szépérzéket.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.