Heti foglalkozások 71.

Tematikus foglalkozás – “A” komponens

A projekt legemlékezetesebb pillanatainak megörökítése történt rajzos formában. Az elkészült munkákat egymásnak megmutatták, elmesélték a rajzokon látható élményeket.

Tematikus foglalkozás – “B” komponens

Az Európai Unióról való Ismereteket összegezték keresztrejtvény segítségével. A válaszok megadásához az internetet is lehetett használni.

Nyelvi foglalkozás

Letter writing

Az angol nyelvi foglalkozáson az angol baráti és hivatalos levél formai követelményeit, a kettő közötti különbséget tekintették át. A tanulók két levelet kaptak, ezek elolvasása és fordítása alapján elmondták, milyen különbségeket vettek észre. A szabályokat, illetve az új kifejezéseket leírták a füzetbe.

A német nyelvi foglalkozáson a Rapunzel című Grimm  mesefilm 2. részét nézték meg. Majd a hozzá szerkesztett feladatlapot oldották meg partner munkában.

https://www.youtube.com/watch?v=OcUd3dh3Y0g

Tantárgyi fejlesztés

A tantárgyi foglalkozásokon a polihisztor fogalmának vizsgálatát végezték szövegértő feladat segítségével. Különböző témában híres polihisztorok élettörténeteit olvasták csoportokban, majd bemutatták őket társaiknak. Majd arról beszélgettek, ki melyik területeken tudná elképzelni, hogy alkotni tudna és ezáltal polihisztorrá válhatna.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.